Moscow Mule van Mr. Sammi

Een kijkje in de geschiedenis: de Moscow Mule

Mr. Sammi vertelt je graag meer over waar onze heerlijke cocktails vandaan komen.

De meeste cocktails kennen namelijk fantastische verhalen over hun oorsprong. Van verhalen over Winston Churchill, tot Marjorie King die een tequilashotje afsloeg. In dit blog nemen we je mee in de geschiedenis van: de Moscow Mule.

Wie het drankje heeft uitgevonden, is niet helemaal zeker. De geschiedenis zegt dat de Moscow Mule omstreeks 1941 bedacht is door de bartender van de British pub Cock ‘n’ Bull in Los Angeles. John G. Martin, directeur van een Amerikaanse drankenproducent en Jack Morgan, de eigenaar van de pub Cock ‘n’ Bull beweerden echter de uitvinders te zijn. We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar wij geloven het woord van een barman.

Wat we wel helemaal zeker weten, is dat Martin de rechten van Smirnoff kocht in de jaren dertig en dat de drank moeilijk aan de man te brengen was. Wodka was in die tijd niet echt populair in de Verenigde Staten. Morgan had daarnaast een grote voorraad Ginger Beer, die hij niet aan de man kreeg. Meng de twee samen, voeg er een beetje limoensap aan toe, en de Moscow Mule is geboren.

Hoewel het misschien geen cocktailmeesterwerk is, kan het zeker een verfrissend en heerlijk drankje zijn. Bovendien kwam het op een hele eerlijke manier ter wereld: de kelder moest leeg.

2 tips om je Moscow Mule nog lekkerder te maken

Tip 1: experimenteer met Wodka!

De purist kiest natuurlijk voor Smirnoff, maar er zijn vandaag de dag vele soorten wodka die in de jaren 40 niet bestonden. Onze tip luidt dan ook: experimenteer!

Misschien vind je het vettige mondgevoel van Absolut Vodka het lekkerst, of misschien juist de bite van Stolichnaya. Voor een vollere smaak kies je bijvoorbeeld voor de op aardappelen gebaseerde Chopin Wodka, of kies jij voor een van de duizend andere mogelijkheden?

Tip 2: kies het juiste ginger beer!

Goed gebrouwen ginger beer is een essentieel element. Het brengt die koolzuurhoudende, pittige smaak die de Moscow Mule nou net zo onderscheidend maakt. We hebben een aantal suggesties voor je die je cocktail precies de smaak geeft die jij zoekt.

  1. Bundaberg Ginger Beer

Bundaberg is een klassieker. Het wordt gebrouwen in vaten in Australië en wordt geleverd in kenmerkende stompe bruine glazen flessen met een afscheurbare metalen dop. Het is pittig, maar ook zoet en is absoluut een geweldige aanvulling op elke Moscow Mule.

  1. Fentiman’s Botanically Brewed Ginger Beer

Het ambachtelijke Fentiman’s uit het Verenigd Koninkrijk bestaat al sinds 1905 en maakt een scala aan fijne dranken. Het heeft veel aandacht getrokken door zijn smaakvolle ginger beer. Hun traditionele versie wordt bijgestaan door een alcoholisch ginger beer dat wordt gebrouwen met plantaardige ingrediënten en kruiden, waardoor het een populaire keuze is voor degenen die houden van een erg smaakvolle Moscow Mule.

  1. Fever Tree Ginger Beer

Wederom uit het Verenigd Koninkrijk: Fever Tree. Hun ginger beer is net zo elegant als uitzonderlijk. Het is gemaakt met twee verschillende soorten gember: verse, citrusachtige gember uit Ecuador en hete aardse gember uit Nigeria. Het geeft dit ginger beer een uniek uitgebalanceerd smaakprofiel: pittig, maar niet te peperig. De troebele aard van het bier en de gouden stukjes gember die naar de bodem van elke fles drijven, dragen bij aan de authenticiteit en ambachtelijke charme van dit prachtige ginger beer.

Hebben we je enthousiast gemaakt en kan je niet wachten om je eigen Moscow Mule te maken? Bestel de Mr. Sammi cocktailbox en ervaar thuis hoe het is om een échte barman te zijn!

Over Mr. Sammi

Mr. Sammi is een sfeervolle bistro-bar in Roermond, gevestigd in de voormalige Roermondse elektriciteitscentrale, ECI. De geschiedenis is nog aanwezig: industrieel beton en staalconstructies gaan prachtig samen met een kleurrijk interieur.

Het is een heerlijke plek voor een goede kop koffie in de morgen. ‘s Avonds verwend worden door onze bartenders kan ook! Of heerlijk genieten van een van de bar bites of gerechten uit de keuken. Een romantisch etentje, een over de top diner of een avondje uit: Mr. Sammi staat altijd klaar voor zijn gasten.

Naast dat Mr. Sammi zorg draagt voor zijn gasten, draagt hij ook zorg voor zijn medewerkers. We bieden een prettige werkcultuur waarin we openhartig zijn, met elkaar praten en elkaar aanmoedigen. We zijn één team en maken tijd voor elkaar!