Het belang van een vaste sluitingstijd

Het einde van de coronamaatregelen komt in zicht. 1,5 meter behoort spoedig tot het verleden, mondkapjes worden langzaam verleden tijd, elkaar in de armen vliegen voelt al bijna weer nét als vroeger en de openingstijden in de horeca worden niet meer bepaald vanuit de overheid. Juist dat laatste gaf ons stof tot nadenken.

Rust, ritme en regelmaat

Waarom? Tijd hebben voor je hobby’s maakt je een gelukkiger mens, tijd hebben voor het maken van herinneringen met je vrienden en familie verstevigt je relaties en tijd hebben voor ontspanning vermindert stress. De COVID-19 pandemie heeft ons allemaal met de neus op de feiten gedrukt. Het heeft ons laten zien dat rust, ritme en regelmaat héél erg belangrijk zijn in je leven.

De realisatie heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen maanden tijd hebben gemaakt voor het herzien van de bedrijfsstructuur van Mr. Sammi. We hebben het hele organogram op zijn kop gezet. Hierbij hebben we alle functies doorgelicht en met iedere medewerker een uitgebreid gesprek gevoerd om erachter te komen wat hij of zij écht belangrijk vindt. Met de output van de gesprekken zijn we aan de slag gegaan om de werkomgeving en de daarbij horende arbeidsvoorwaarden zo te veranderen dat we langdurige, prettige en vóóral gelukkige samenwerkingen vastleggen met onze medewerkers.

Per functie hebben we een duidelijke functieomschrijving met de daarbij horende taken opgesteld en daarnaast maken we graag de tijd voor coaching, trainingen of andere manieren om de ontwikkeling van ons personeel te stimuleren. Als allerbelangrijkste hebben we ruimte gecreëerd voor rust, ritme en regelmaat.

Onze cocktailshaker moet zaterdagochtend ontspannen en fris tussen zijn teamgenoten kunnen staan op het voetbalveld, de restaurantmanager moet ’s ochtends lachend op kunnen staan met haar kids en de kok moet een gezond aantal uren slaap krijgen om de dag daarna weer de állerlekkerste gerechten te kunnen bereiden.

Uiteraard werkten we voorheen al met vaste roosters, twee aaneengesloten vrije dagen, géén overuren, vaste vakantieweken en voor ons keukenteam vier dagen werk waarbij er vijf betaald worden.

Een vaste sluitingstijd

Om de frisse en gelukkige blikken op de werkvloer te waarborgen, hoort daar een goede nachtrust bij. Met dat idee in ons hoofd werken we sinds 26 juni met een vaste sluitingstijd van 23:30. Dat wil zeggen: we zorgen altijd voor een compleet verzorgde avond, en zullen gasten nooit of te nimmer stipt om 23:30 buiten zetten, maar we hanteren dit wél als richtlijn. Zo komt ons personeel niet voor verrassingen te staan en weten ze wat ze kunnen verwachten. Er is maar één moment in de maand waar we een oogje dicht knijpen en onze sluitingstijd eventjes vergeten: op onze geliefde cocktailnights dansen we samen tot in de vroege uurtjes!

Het is toch doodnormaal dat de supermarktmedewerker, de winkelier, de bakker en de kapper precies weet hoe laat hij of zij thuis zal zijn na een dag hard werken? Wij vinden dat dat in de horeca ook zo zou moeten zijn. Rust, ritme en regelmaat zijn véél te belangrijk om het anders te willen. Op deze manier blijft iedereen ontspannen en gelukkig, en dat is uiteindelijk beter voor ons allemaal.

Over Mr. Sammi

Mr. Sammi is dé bistro bar in Roermond. We zijn gevestigd in de voormalige elektriciteitscentrale van Roermond, ECI. De geschiedenis is nog aanwezig: mooi strak beton en staal gaan prachtig samen met ons prachtige, kleurrijke meubilair.

Een heerlijke plek voor een espresso of een heerlijke cappuccino in de morgen. Of je wordt ‘s avonds verwend door onze bartenders! Naast de heerlijke dranken is het heerlijk genieten van bar bites of gerechten uit de keuken. Een romantisch etentje, een kerstdiner of een avondje uit: Mr. Sammi staat altijd klaar voor zijn gasten.

Lijkt het jou wat om bij Mr. Sammi te werken? De deur staat altijd open! Kijk hier voor onze actuele vacatures.