Mr. Sammi: Dé cocktailbar in Roermond voor als je nooit genoeg krijgt van cocktails.

Mr. Sammi is dé cocktailbar in Roermond waar je terecht kunt voor heerlijke cocktails. Van een zoete maar frisse Pornstar Martini tot een Espresso Martini to wake you up, van een Margarita met een twist tot een Bloody Mary: kun jij, net als wij, nooit genoeg krijgen van cocktails.

Stoere en sfeervolle cocktailbar in Roermond

Fluwelen meubels: check. Sfeervolle verlichting: check. Een moderne, industriële look: check. De allerlekkerste en meest originele cocktails: check, check, check. Mr. Sammi is een stoere en sfeervolle cocktailbar in Roermond, perfect voor een avondje genieten. We zijn gevestigd in de voormalige Roermondse elektriciteitscentrale, ECI. De vroegere ECI is nog volop aanwezig: de warme industriële sfeer spat er vanaf. Mede door de locatie is het een unieke cocktailbar in Roermond.

Cocktail, waar komt dat woord eigenlijk vandaan?

De cocktail, iedereen weet wat het is, maar het woord cocktail, waar komt dat eigenlijk vandaan? Het woord werd in begin 1800 in ieder geval voor het eerst gebruikt zoals we het nu kennen. Rondom het woord cocktail en het ontstaan hangt de nodige mystiek en er doen een hoop sterke verhalen de ronde.

Volgens een theorie zou het woord cocktail afstammen van het woord ‘coctel’, een woord dat de Maya’s gebruikten om gefermenteerde sappen van vruchten aan te duiden. Door de Spanjaarden werd het vervolgens omgedoopt tot het ‘verengelste’ woord cocktail. De betekenis daarvan veranderde later in ‘een mix van gefermenteerde sappen en distillaten’.

Een tweede theorie spreekt over de haan (cock) en zijn veelkleurige staart (tail). De woorden zouden zijn gecombineerd om een veelkleurig drankje te beschrijven: de cocktail.

De derde theorie spreekt over Britten die de laatste restjes van drankvaten met de kraan (de cock) af moesten tappen. Het restje drank werd de tail genoemd en zo ontstond het woord cocktail.

Enfin, eigenlijk weet niemand waar het woord cocktail écht vandaan komt, maar leuke verhalen voor tijdens de borrel zijn de theorieën wel.

Cocktailbar Mr. Sammi Roermond | cocktailshaker

Cocktailbar Mr. Sammi: dé lekkerste cocktails in Roermond

Was je nog niet gek van cocktails? Dan ben je dat vast nú wel. Cocktailbar Mr. Sammi heeft een uitgebreide cocktailkaart waar je met drank gevulde cocktailhart harder van gaat kloppen. Neem hier een kijkje en loop alvast warm voor al onze cocktails.

Over Mr. Sammi

Mr. Sammi is veel meer dan de beste cocktailbar in Roermond. Het is een heerlijke plek voor een espresso of een heerlijke cappuccino in de morgen. Of een plek waar je ‘s avonds verwend wordt door onze bartenders! Naast de heerlijke cocktails is het heerlijk genieten van bar bites of gerechten uit de keuken. Een romantisch etentje, een kerstdiner of een avondje uit: Mr. Sammi staat altijd klaar voor zijn gasten. Zien we je snel?