Stage bij Mr. Sammi

Stage in de horeca: een belangrijk onderdeel van je opleiding.

Horeca stage in een restaurant, een hotel of als zelfstandig werkend kok, is een belangrijk onderdeel van de opleiding horeca. Tijdens een horeca stage is het bedrijf dé leerplaats waar jij als student in de praktijk toepast wat je op school leert. Bij Mr. Sammi, de gezelligste bistro-bar van Roermond, zijn iedere schoolperiode meerdere stagiaire(-s) aan de slag om in de praktijk te leren wat werken in de horeca betekent.

Stage in de horeca: van de theorie naar de praktijk

De horeca is een bedrijfstak waar wordt gewerkt mét en vóór mensen. Om alle kneepjes van het vak goed in de vingers te krijgen, is het belangrijk om de theorie toe te kunnen passen in de praktijk. Mr. Sammi biedt met leerplaatsen de mogelijkheid aan studenten om BOL en BBL stages te lopen om zo die onmisbare praktijkervaring op te doen.

Stage in de horeca kan een belangrijke invloed hebben om de rest van je horecacarrière. Met een beetje geluk begint die carrière met een vaste baan in het bedrijf waar je ook stage hebt gelopen.

Over Mr. Sammi

Mr. Sammi is een sfeervolle bistro-bar in Roermond, gevestigd in de voormalige Roermondse elektriciteitscentrale, ECI. De geschiedenis is nog aanwezig: industrieel beton en staalconstructies gaan prachtig samen met een kleurrijk interieur.

Het is een heerlijke plek voor een goede kop koffie in de morgen. ‘s Avonds verwend worden door onze bartenders kan ook! Of heerlijk genieten van een van de bar bites of gerechten uit de keuken. Een romantisch etentje, een over de top diner of een avondje uit: Mr. Sammi staat altijd klaar voor zijn gasten.

Naast dat Mr. Sammi zorg draagt voor zijn gasten, draagt hij ook zorg voor zijn medewerkers. We bieden een prettige werkcultuur waarin we openhartig zijn, met elkaar praten en elkaar aanmoedigen. We zijn één team en maken tijd voor elkaar!

Bram en zijn horeca stage bij Mr. Sammi

Bram zit in zijn tweede jaar van zijn opleiding zelfstandig werkend kok. In januari 2020 begon hij bij Mr. Sammi met zijn stage als keukenmedewerker. In september werd hij leerling kok en heeft hij besloten om eind augustus verder te gaan bij Restaurant Hemel en Aarde in Utrecht.

Bram is erg positief over zijn horeca stage bij Mr. Sammi, ondanks de coronapandemie die roet gooide in een deel van de werkzaamheden. ‘Gelukkig heeft Mr. Sammi alles snel kunnen omvormen naar Sammi GOGO. Alle kansen werden aangegrepen.’ aldus Bram.

Het leukste aspect aan zijn horecastage vond hij het team. Iedereen is gelijk en er wordt op persoonlijk niveau belangstelling getoond. Dit komt je persoonlijke ontwikkeling echt ten goede. In de keuken was de sfeer erg gezellig. Bram werd, zoals hij zelf zegt, snel opgenomen in het team.

Wat Bram geleerd heeft van zijn horecastage bij Mr. Sammi

“Mr. Sammi heeft een goede basis gelegd voor mijn ontwikkeling als kok. Van efficiënt werken in de keuken tot organiseren en structureren, of zelfs voorraadbeheer: het komt allemaal voorbij. Zo wil ik in de toekomst graag een eigen zaak hebben die werkt met Aziatische kooktechnieken, maar met Nederlandse producten. Geef daarom aan wat je wil leren en maak dat ook waar! Bij Mr. Sammi respecteren ze dat en kun je als kok écht groeien.”

Horecastage bij Mr. Sammi

Als stagiaire (BOL) of leerling (BBL) kom je 1 dag in de week of fulltime aan de slag bij Mr. Sammi. Onze professionele leermeesters nemen je mee op pad en leggen je alle facetten van jouw vakgebied uit. Je begint met meekijken en uiteindelijk zweef je zelfverzekerd over de vloer met een dienblad of je hebt je plekje gevonden in onze toffe open keuken! Uiteindelijk weet jij wat het woord “service” en “mise en place” nou echt betekent!

Lijkt het jou wat om je horecastage (BBL of BOL) bij Mr. Sammi te volgen? De deur staat altijd open! Kijk hier voor onze stagemogelijkheden.